Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πράσινο φως από Βρυξέλλες για χαλάρωση λιτότητας στην Ιταλία

Πράσινο φως από Βρυξέλλες για χαλάρωση λιτότητας στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λιτότητα, Ματέο Ρέντσι,

Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να δώσουν “πράσινο φως” σε ευελιξία η οποία θα αντιστοιχεί στο 0,75% του ΑΕΠ της Ιταλίας για το 2016″, σύμφωνα με τα όσα γράφει  στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση, η ιταλική εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για “έκπτωση” και χαλάρωση σε ό,τι αφορά την αρχική λιτότητα, της τάξης των δεκατεσσάρων και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πετυχαίνεται μετά από αλλεπάλληλες επαφές και ανταλλαγές επιστολών του Ιταλού υπουργού οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, όμως, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι Βρυξέλλες ζητούν από την Ιταλία να καταβάλει, το 2017 και το 2018, σημαντική προσπάθεια για την μείωση της σχέσης ελλείμματος- Αεπ. Mια προσπάθεια η οποία να ξεπερνά το ποσοστό του 0,5%.

“Ο υπουργός οικονομικών Πάντοαν έκανε σπουδαία δουλειά. Τις επόμενες ώρες θα αναγνωρισθεί και επίσημα το στοιχείο της ευελιξίας, το οποίο και αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσό”, τόνισε από την Λ΄’Ακουϊλα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

Σχετικά άρθρα