Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Νταβούτογλου (φωτο)

Ποιος είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Νταβούτογλου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχμέτ Νταβούτογλου, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται κατά την πρώτη σφυγμομέτρηση που έγινε τη Δευτέρα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού της χώρας στο συνέδριο της 22ας Μαϊου, που θα αντικαταστήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

BINALI-YILDIRIM
Αριστερά στην φωτογραφία ο υπουργός συγκοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ μαζί με τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου

Η πρώτη σφυγμομέτρηση έγινε την Δευτέρα σε συνάντηση σε επίπεδο επαρχιακών προέδρων του κόμματος από 81 πόλεις της Τουρκίας με τη συμμετοχή 329 κομματικών στελεχών.

Το ερώτημα που τέθηκε στους προέδρους των επαρχιακών επιτροπών ήταν: “Ποιον θέλετε ως Γενικό Πρόεδρο του κόμματος;”.

Δόθηκε σε όλα τα στελέχη ένας φάκελος και κλήθηκαν να γράψουν μέσα ένα μόνο όνομα. Πηγές του Αλ Τζαζίρα αναφέρουν ότι οι περισσότεροι έγραψαν το όνομα του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι ίδιες πηγές λένε ότι κάποια στελέχη έγραψαν και τα ονόματα των Υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς αλλά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά.

Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες. Με βάση τη διαδικασία θα ακολουθήσει σφυγμομέτρηση και ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος, την κεντρική επιτροπή, τις οργανώσεις νέων και γυναικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υποψηφίου για την αρχηγία του κόμματος ο οποίος θα είναι και ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα