Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: “Πόλεμος” Τουρκίας – Γερμανίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Financial Times: “Πόλεμος” Τουρκίας – Γερμανίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Financial Times, Αρμενία, Γενοκτονία Αρμενίων, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Προς αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς προσανατολίζεται το γερμανικό κοινοβούλιο, αναφέρουν οι Financial Times, σύμφωνα με τους οποίους η διπλωματική αυτή πρωτοβουλία των Γερμανών βουλευτών αναμένεται να προκαλέσει την οργή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας που έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου η Μπούντεσταγκ πρόκειται να αναγνωρίσει τον όρο “γενοκτονία” όσον αφορά τη μαζική εξόντωση των Αρμενίων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου σε περιοχές που ελέγχονταν από τις Οθωμανικές αρχές.

Όπως εκτιμούν οι FT, η αναγνώριση από την πλευρά του Βερολίνου της γενοκτονίας των Αρμενίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην Άνγκελα Μέρκελ, καθώς ο Ερντογάν είναι ήδη οργισμένος για την “ασέβεια της Ε.Ε προς την Τουρκία” και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε άλλο ένα εκρηκτικό επεισόδιο στις σχέσεις των δύο χωρών, όταν ο Τούρκος Πρόεδρος είχε καταθέσει μήνυση για προσβολή εναντίον του, σε βάρος του σατιρικού παρουσιαστή Γιαν Μπέμερμαν.

Μάλιστα, με απόφαση τότε της Μέρκελ ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση αυτή, γεγονός που δυσαρέστησε αρκετούς Γερμανούς βουλευτές, ενώ αρκετοί από αυτούς εξέφρασαν την αμφιβολία τους για τις προοπτικές συνεργασίας Γερμανίας-Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα