Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 30 χλμ από την πρωτεύουσα του ISIS στη Συρία βρίσκονται οι κουρδικές δυνάμεις

Στα 30 χλμ από την πρωτεύουσα του ISIS στη Συρία βρίσκονται οι κουρδικές δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Μόλις 30 χιλιόμετρα από τη ντε φάκτο “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απέχουν οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την Τετάρτη ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Τατζίρ Κόμπανι, ανακοίνωσε ότι διοικητές των SDF στη βόρεια Συρία είχαν μυστική σύσκεψη στην οποία συντόνισαν τις κινήσεις των δυνάμεών τους με στόχο την απελευθέρωση της Ράκα από τους τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Οι Κούρδοι μαχητές βρίσκονται τώρα μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Ράκα”, ισχυρίστηκε την Κυριακή η αραβόφωνη εφημερίδα Al Watan επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της.

“Τα στρατεύματά μας με βαρύ οπλισμό έχουν συγκεντρωθεί κοντά στην Κόμπανι στη βόρεια Συρία”, είχε πει ακόμα ο Κούρδος εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι “θα ξεκινήσουμε την επιχείρησή μας ταυτόχρονα από τρία διαφορετικά σημεία”.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων και Τουρκμένων της Συρίας, όλοι τους δημοκρατικοί. Η κύρια δύναμη στις SDF είναι οι σοσιαλιστές Κούρδοι αντάρτες του YPG.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υποστηρίζονται κυρίως από τις ΗΠΑ. Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι Κούρδοι, επειδή η Ράκα είναι μια κυρίως αραβική πόλη, μετά την απελευθέρωσή της θα την παραδώσουν στους Άραβες συμμάχους τους.

Στο “μάτι” έχει βάλει τη Ράκα όμως και η κυβέρνηση της Δαμασκού.

Το καθεστώς, υποστηριζόμενο από τη Ρωσία και το Ιράν, θέλει οπωσδήποτε να είναι εκείνο που θα καταλάβει τη Ράκα, όχι μόνο για τη δόξα ότι νίκησε το Ισλαμικό Κράτος στην “πρωτεύουσά” του, αλλά και γιατί δεν επιθυμεί περαιτέρω ισχυροποίηση του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ δημοκρατικού στρατού που ηγούνται οι Κούρδοι.

“Μόλις η ρωσική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του προετοιμάζονται να εξαπολύσουν ευρείας κλίμακας επίθεση για να απελευθερώσουν τη Ράκα και να λύσουν την πολιορκία της Ντέιρ Αλ Ζουρ από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές άρχισαν να καλύπτουν με καμουφλάζ τα οχήματά τους και τα βαριά τους όπλα και να προσπαθούν να βρουν ασφαλή καταφύγια ώστε να μην υποστούν μεγάλες καταστροφές από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές”, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το ρωσικό Sputnik.

Πληροφορίες άλλες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν συντονισμένη επίθεση στη Ράκα, στη Συρία, και στη Μοσούλη, στο Ιράκ, ώστε το Ισλαμικό Κράτος να παραλύσει και να καταρρεύσει.

Σχετικά άρθρα