Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κατάσταση συναγερμού η “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών – Τι φοβούνται!

Σε κατάσταση συναγερμού η “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών – Τι φοβούνται!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Σε κατάσταση συναγερμού κήρυξαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τη ντε φάκτο “πρωτεύουσα” της οργάνωσής τους στη Συρία, την πόλη Ράκα.

Η παρακολούθηση τζιχαντιστικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.α.) φανερώνει, σύμφωνα με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι οι τρομοκράτες τζιχαντιστές ανησυχούν για επικείμενη έναρξη πολιορκίας της Ράκα και για αυτό κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση συναγερμού.

Ο Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή την κινητικότητα των τζιχαντιστών.

“Αυτός ο εχθρός αισθάνεται ότι απειλείται, όπως θα έπρεπε [να αισθάνεται]”, δήλωσε.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ένας συμμαχικός στρατός από Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους και Τουρκμένους, με κορμό τους σοσιαλιστές Κούρδους αντάρτες του YPG, έχουν φτάσει στα όρια της Ράκα και απειλούν ευθέως τους τζιχαντιστές σε αυτήν.

map_syria Με κίτρινο χρώμα στον χάρτη τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο οι κυβερνητικοί και με πράσινο οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές με την Αλ Κάιντα. Όπως βλέπετε οι κουρδικές δυνάμεις πλησιάζουν προς τη Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος, που δέχεται συχνές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, μετακινεί τους άνδρες του τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα περίχωρά της, ώστε να μη γίνονται εύκολα στόχοι των αεροπορικών επιδρομών.

Η Ράκα είναι μια κυρίως αραβική πόλη με σημαντική χριστιανική κοινότητα Ασσυρίων. Οι Κούρδοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που απελευθερώσουν την πόλη από το Ισλαμικό Κράτος δεν θα την κρατήσουν αλλά θα παραδώσουν τη διοίκησή τους στους Άραβες δημοκρατικούς συμμάχους τους, που συμμετέχουν στις SDF.

Σχετικά άρθρα