Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση τζιχαντιστών στη Ντέιρ Αλ Ζουρ γύρισε μπούμερανγκ και σε μακελειό

Επίθεση τζιχαντιστών στη Ντέιρ Αλ Ζουρ γύρισε μπούμερανγκ και σε μακελειό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάρτης,

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την Παρασκευή μεγάλη επίθεση στις ελεγχόμενες από τη συριακή κυβέρνηση συνοικίες της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Ταρτούχ κοντά στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Οι τζιχαντιστές πρώτα έστειλαν ένα όχημα βόμβα, γνωστό και ως VBIED (Vehicle Borne Improvised Explosive Device), σε αποστολή αυτοκτονίας πάνω στις θέσεις των κυβερνητικών στην ανατολική περίμετρο της Ταρτούχ.

Η τζιχαντιστική επίθεση αυτοκτονίας απέτυχε διότι οι κυβερνητικοί κατάφεραν να ανατινάξουν το όχημα βόμβα πριν φτάσει στον στόχο του.

Συγκεκριμένα, οι Σύροι στρατιώτες κατάφεραν να καταστρέψουν το VBID αφού πρώτα του έριξαν τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες.

Μετά την αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας το Ισλαμικό Κράτος δεν πτοήθηκε. Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην Ταρτούχ από δύο σημεία. Από τη βορειοανατολική περίμετρο (ποταμός Ευφράτης) και από τα νοτιοανατολικά, από την περιοχή Αλ Σινά.

Η επίθεση των τζιχαντιστών δεν διάρκεσε πολλή ώρα χάρη στην ισχυρή άμυνα των ανδρών της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της ομάδας Αλ Κασέμ.

Στη συνέχεια οι συριακές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και επί δύο ώρες άνοιξαν φονική ασταμάτητη μάχη με τους τζιχαντιστές, καταφέροντας να σκοτώνουν 30 τρομοκράτες μεταξύ των οποίων και τρεις οπλαρχηγούς τους.

Νεκροί είναι οι τζιχαντιστές οπλαρχηγοί Μουστάφα Αλ Χιντάουι, γνωστός και ως Αμπού Μουχάμαντ Αλ Ανσάρι, ο Σαουδάραβας Αμπού Αλ Χαφίς Αλ Ταμπούκι και ο Αμπού Χατζέρ Αλ Χαΐρ.

saudi_isis_abu_al_hafis_al_tabouki Ο Σαουδάραβας τζιχαντιστής οπλαρχηγός Αμπού Αλ Χαφίς Αλ Ταμπούκι που σκοτώθηκε την Παρασκευή στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ στη Συρία:

Με κόκκινο χρώμα οι συνοικίες της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση και με μαύρο τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που πολιορκεί όπως βλέπετε τη Ντέιρ Αλ Ζουρ:

deir1

Σχετικά άρθρα