Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεσαίωνας: Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοράνε… πάνες – Έρευνα σοκ

Μεσαίωνας: Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοράνε… πάνες – Έρευνα σοκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργάτες, Έρευνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Σάλος έχει προκληθεί με έκθεση που δημοσίευσε ο διεθνής συνεταιρισμός εργαζομένων «Oxfam», σύμφωνα με την οποία οι εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζουν υπό καθεστώς τρόμου, στερούμενοι ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες, όπως το διάλειμμα για τουαλέτα κατά την διάρκεια της βάρδιάς τους.

Όπως αναφέρει η Oxfam, η οποία διενέργησε τριετή έρευνα πάνω στις συνθήκες εργασίας σε βιομηχανικές μονάδες στις ΗΠΑ, σε πολύ δυσάρεστη θέση βρίσκονται οι εργάτες στα εργοστάσια πουλερικών, οι οποίοι αναγκάζονται να φορούν πάνες, καθώς αποτρέπονται από το να χρησιμοποιήσουν στις τουαλέτες κατά την διάρκεια της βάρδιάς τους. Το διάλειμμά τους διαρκεί 30 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι αδύνατο να περιμένουν στην ουρά για το φαγητό και στη συνέχεια στην ουρά για την τουαλέτα.

Πολλά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εργασιακό Μεσαίωνα», 130 χρόνια μετά τον Μάη του 1886. Στην έκθεση εμπεριέχεται και η μαρτυρία ενός εργάτη στα εργοστάσια της εταιρείας Tyson Foods, σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι «αναγκάζονται να ουρούν μέσα από τα παντελόνια τους». Η Tyson Foods από την άλλη διαψεύδει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το θέμα εξέτασε και η ανεξάρτητη εκπομπή «The Young Turks» στο διαδίκτυο, οι παρουσιαστές της οποίας, Cenk Uygur και Ana Kasparian, αναφέρουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις πιέσεις για πιο χαλαρούς κανόνες στις συνθήκες εργασίας, στις οποίες συχνά υποκύπτει η αμερικανική κυβέρνηση. Οι ίδιοι κατήγγειλαν επίσης την «προπαγάνδα» πολλών μέσων ενημέρωσης που δαιμονοποιούν τα εργατικά σωματεία.

Σχετικά άρθρα