Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Η Ευρώπη δεν είναι χριστιανική

Μοσκοβισί: Η Ευρώπη δεν είναι χριστιανική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Le Figaro, Γαλλία, Ευρώπη, Μουσουλμάνοι, Πιέρ Μοσκοβισί, Χριστιανισμός,

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Γαλλία οι δηλώσεις του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σχετικά με τη νίκη του μουσουλμάνου Σαντίκ Καν στις εκλογές για την δημαρχία του Λονδίνου.

Όπως τόνισε, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BFM, δεν πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική, ούτε ότι έχει χριστιανικές ρίζες.

Όπως τόνισε ο Γάλλος πολιτικός: Αν και είναι αλήθεια πως στη γηραιά ήπειρο η πλειοψηφία του πληθυσμού πιστεύει ή έχει μεγαλώσει υπό τη χριστιανική κουλτούρα, δεν πιστεύω πως η χριστιανική θρησκεία έχει κάποια σχέση με όλο αυτό που αποκαλούμε Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι ενωμένη και παράλληλα πολυποίκιλη.

Η αντίδραση των συντηρητικών μέσων ήταν άμεση, αφού αντιτάχθηκαν στην δήλωση του Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντάς την «μη αληθή».

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος της δεξιάς «Figaro», Renaud Girad, έγραψε σε άρθρο του:

«Οι χριστιανικές ρίζες στην Ευρώπη είναι τόσο προφανείς, όσο και η μουσουλμανική ταυτότητα του Μαγκρέμπ ή οι βουδιστικές ρίζες της Καμπότζης. δήλωσή του προκαλεί έκπληξη, καθώς οι χριστιανικές καταβολές της Ευρώπης είναι μια πραγματικότητα. Τι είναι αυτό που ορίζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό; Είναι η σύνθεση της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας, του ιουδαιοχριστιανισμού, του ουμανισμού, της αναγέννησης και του διαφωτισμού.»

Σχετικά άρθρα