Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν διπλωματική αντιπροσωπεία στο Βερολίνο

Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν διπλωματική αντιπροσωπεία στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γερμανία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν γραφεία στο Βερολίνο της Γερμανίας, τα οποία λειτουργούν ως διπλωματική αντιπροσωπεία.

Η κουρδική αυτοδιοίκηση της Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει ακόμα δύο γραφεία διπλωματικών αντιπροσωπειών στο άμεσο μέλλον.

“Το άνοιγμα των γραφείων είναι πολύ σημαντικό. Επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ της αυτοδιοίκησης της Ροζάβα και των ευρωπαϊκών κρατών”, δήλωσε ο Αμπντουλκαρίμ Ομέρ, ο επικεφαλής διεθνών σχέσεων (κάτι σαν υπουργός Εξωτερικών) της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επαρχία της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία μιλώντας στο ARA News.

“Έχουμε ήδη αρκετές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό, όπως στη Μόσχα, στη Στοκχόλμη και στο Βερολίνο. Σχεδιάζουμε να ανοίξουμε ακόμα δύο γραφεία αντιπροσωπειών στο μέλλον”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος απέφυγε να ανακοινώσει που θα ανοίξουν οι δύο επόμενες διπλωματικές αντιπροσωπείες των Κούρδων της Συρίας εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί το τουρκικό κράτος.

Είναι πιθανό οι Κούρδοι της Συρίας να ανοίξουν διπλωματική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ, εξάλλου οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι των Κούρδων στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι μεταξύ των άλλων θεμάτων που επιθυμούν να κάνουν γνωστά στη δυτική κοινή γνώμη είναι και η φιλοξενία 1.000.000 Σύρων προσφύγων στα εδάφη του συριακού Κουρδιστάν.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, που εκβιάζει και ζητά δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κρατήσει τους πρόσφυγες στο έδαφός της, οι Κούρδοι φιλοξενούν 1.000.000 Σύρους δίχως να λαμβάνουν ούτε ένα σεντ βοήθειας και ενώ παράλληλα μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα