Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική πρεσβεία παρακολουθεί Ολλανδούς πολίτες που κατακρίνουν τον Ερντογάν

Η τουρκική πρεσβεία παρακολουθεί Ολλανδούς πολίτες που κατακρίνουν τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατασκοπεία, Ολλανδία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρότερνταμ, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία, Τουρκικό Προξενείο, Τούρκοι,

Ότι το τουρκικό καθεστώς έχει “ξεφύγει” συνεχώς μας επιβεβαιώνεται από τη διεθνή ειδησεογραφία. Το νέο τουρκικό κρούσμα είναι εξωφρενικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DutchNews.nl, το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας παροτρύνει τους Τούρκους μετανάστες που ζουν μόνιμα στη χώρα να αναφέρουν όλα τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους και έχουν να κάνουν με προσβολές εις βάρος των Τούρκων γενικότερα ή του ημιπαράφρονα “σουλτάνου” ειδικότερα.

Το τουρκικό προξενείο έστειλε email στις τουρκικές ομογενειακές οργανώσεις στην Ολλανδία, ζητώντας τους να αναφέρουν όλες τις προσβολές.

Το τουρκικό προξενείο δεν ζητά οι Τούρκοι μετανάστες να αναφέρουν προσβολές που μπορεί να γίνουν από επίσημα χείλη, ζητά από τους Τούρκους μετανάστες να αναφέρουν ό,τι γράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Facebook ή στο Twitter, από απλούς Ολλανδούς πολίτες.

Εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στη Χάγη εξήγησε μιλώντας στο RTL ότι αυτό συνέβη γιατί έχει ξεκινήσει μια “εκστρατεία μίσους εις βάρος της Τουρκίας” και “επιθυμούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση”.

Δηλαδή, η Τουρκία ασκεί κατασκοπία, με σπιούνους της τουρκική ομογένεια, για να παρακολουθεί τι λέει ο κάθε Ολλανδός πολίτης στο Facebook και στο Twitter για τα χάλια της.

Σε μερικά από τα email που έλαβε ως απαντήσεις η τουρκική πρεσβεία στη Χάγη, από πρόθυμους Τούρκους μετανάστες να ρουφιανέψουν τη χώρα και τους πολίτες που τους φιλοξενούν, αναφέρεται ότι ο Ερντογάν συγκρίνεται με τον Χίτλερ. Σε άλλα γράφουν ότι οι Τούρκοι δέχονται απειλές να εγκαταλείψουν την Ολλανδία.

Ολλανδοί βουλευτές μόλις πληροφορήθηκαν ότι η τουρκική πρεσβεία παρακολουθεί τους Ολλανδούς πολίτες (τώρα οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν τι σημαίνει Τουρκία και τι υποφέρει τόσα χρόνια η Ελλάδα από αυτή τη “γειτόνισσα”), έγιναν έξαλλοι με την απαράδεκτη ανάμιξη της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ολλανδίας.

Η σοσιαλίστρια βουλευτής του ολλανδικού κοινοβουλίου Σαντέτ Καραμπαλούτ, κουρδικής καταγωγής από την Τουρκία, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σημάδι “του μακριού χεριού” του Ερντογάν και της επιρροής του στην Ολλανδία.

Ο Γιόραμ Βαν Κλάβερεν, από το δεξιό κόμμα VNL, δήλωσε ότι το τουρκικό προξενείο πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

“Είναι ανάγκη να υπενθυμιστεί στην Τουρκία το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι περίπου 2.000 Τούρκοι διώκονται για προσβολή του Προέδρου” είπε, αναφερόμενος στους ανθρώπους που διώκονται στην Τουρκία επειδή πρόσβαλαν τον μεγαλειότατο μουρλό της Άγκυρας.

Στην Ολλανδία ζούνε συνολικά 400.000 Τούρκοι μετανάστες σε σύνολο πληθυσμού 17.000.000 και αποτελούν το 2,3% του πληθυσμού. Οι Τούρκοι στην Ολλανδία αποτελούν τη μεγαλύτερη μειονότητα της χώρας. Στο Ρότερνταμ, όπου το τουρκικό προξενείο έστειλε τα email, οι Τούρκοι είναι το 7.8% του πληθυσμού της πόλης.

*Στη φωτογραφία, το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στη Χάγη.

Σχετικά άρθρα