Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστιανοί πρόσφυγες απειλούνται και κακοποιούνται από μουσουλμάνους πρόσφυγες

Χριστιανοί πρόσφυγες απειλούνται και κακοποιούνται από μουσουλμάνους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι χιλιάδες χριστιανοί πρόσφυγες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και κακοποίησης από μουσουλμάνους πρόσφυγες και μουσουλμάνους φύλακες στα σπίτια και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία.

Πολλοί οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τη γερμανική κυβέρνηση για τις άσχημες συνθήκες στις οποίες υποβάλλονται οι χριστιανοί στα “σπίτια ασύλου”.

Ένας οργανισμός συγκεκριμένα έχει καταγράψει 231 περιπτώσεις κακοποίησης χριστιανών από μουσουλμάνους πρόσφυγες και μουσουλμάνους σεκιουριτάδες σε σπίτια φιλοξενίας προσφύγων.

Οι “Ανοιχτές Θύρες” (Open Doors) είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση που ειδικεύεται στη συνδρομή των χριστιανών που διώκονται παγκοσμίως.

Ο Μάρκους Ρόουντ, μέλος της οργάνωσης, δήλωσε ότι η έρευνα τους αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου και κάλεσε για περισσότερη δράση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine.

Στην έρευνα που έκαναν οι “Ανοιχτές Θύρες” καταγράφονται διάφοροι τρόποι κακοποίησης.

Οι χριστιανοί, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, προέρχονται κυρίως από το Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν και πολλοί από αυτούς βαφτίστηκαν πρόσφατα.

Πολλοί προσήλυτοι στον χριστιανισμό αποφάσισαν να βαφτιστούν σε ευρωπαϊκό έδαφος διότι στις πατρίδες τους μια τέτοια πράξη θα είχε ως τίμημα την ίδια τη ζωή τους.

Αν και σε πολλές μουσουλμανικές χώρες υπάρχουν αρχαίες και πολυπληθείς κοινότητες χριστιανών, απαγορεύεται με την ποινή του θανάτου σε έναν μουσουλμάνο να αλλάξει θρησκεία.

Αυτό που τρομάζει τους χριστιανούς πρόσφυγες είναι ότι ανακαλύπτουν ότι ούτε η ίδια η Ευρώπη μπορεί να τους προστατέψει και κινδυνεύουν το ίδιο από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές όσο και στις πατρίδες τους.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που καταγράφηκαν, 96 χριστιανοί είπαν ότι δέχτηκαν λεκτικές απειλές, 73 απειλήθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με θάνατο και οι υπόλοιποι ότι υπέστησαν διαφόρων ειδών απειλές και επιθέσεις.

Οι δράστες των απειλών είναι επίσης πρόσφυγες, μουσουλμάνοι, οι οποίοι θεωρούν τους προσήλυτους στον χριστιανισμό “αποστάτες”.

Οι χριστιανοί πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι απειλήθηκαν ακόμα και από τους μουσουλμάνους φύλακες των προσφυγικών κατοικιών.

Στη Γερμανία έχουν προσληφθεί για να φυλάνε τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων μουσουλμάνοι Γερμανοί υπήκοοι, οι οποίοι επίσης προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και πολλοί συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις με τους νεοαφιχθέντες, ενώ αρκετοί από τους μουσουλμάνους σεκιουριτάδες δεν πληρούν και τα τυπικά προσόντα για τη δουλειά που προσλήφθηκαν.

Ο Βόλκερ Μπάουμαν, της AVC, οργάνωσης για την προστασία των διωκόμενων χριστιανών, υποστηρίζει ότι συνολικά 40.000 χριστιανοί πρόσφυγες έχουν πέσει θύματα διωγμών από μουσουλμάνους στη Γερμανία.

Ο Μπάουμαν και ο Ρόουντ έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία πρότειναν για μια ακόμη φορά στη γερμανική κυβέρνηση να στεγάσει τους χριστιανούς σε ξεχωριστούς χώρους από τους μουσουλμάνους και να αυξηθεί ο αριθμός των φυλάκων που δεν είναι μουσουλμάνοι.

Σχετικά άρθρα