Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός Ναύαρχος: Το Ιράν θα βυθίσει τον αμερικανικό στόλο εάν απειληθεί!

Ιρανός Ναύαρχος: Το Ιράν θα βυθίσει τον αμερικανικό στόλο εάν απειληθεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Περσικός Κόλπος, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Το Ιράν θα βυθίσει αμερικανικά πολεμικά πλοία εάν αυτά αποτελέσουν απειλή για τη σιιτική ισλαμική θεοκρατία, προειδοποίησε ο Ιρανός ναύαρχος Αλί Φανταβί, υψηλόβαθμος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης.

“Όπου κι εάν οι Αμερικανοί κοιτούν στον Περσικό Κόλπο θα μας βλέπουν”, δήλωσε ο Φανταβί το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με ιρανικά Μέσα.

“Γνωρίζουν ότι εάν διαπράξουν το παραμικρό λάθος, θα βυθίσουμε τα σκάφη τους στον Περσικό Κόλπο, στα Στενά του Ορμούζ ή στη Θάλασσα του Ομάν”, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Φανταβί έγιναν ενώ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με το Press TV.

Οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας (όπως αυτοπροσδιορίζεται το Ιράν) δεν έχουν άγνοια των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Το πέρασμα μέσα από τα χωρικά μας ύδατα είναι δυνατό υπό συγκεκριμένους κανόνες”, είπε ο Φανταβί, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν περάσει μέσα από ιρανικά χωρικά ύδατα εδώ και πολλά χρόνια.

“Η Αμερικανική παρουσία στον Περσικό Κόλπο είναι το απόλυτο κακό”, επεσήμανε ο ίδιος.

Το Ιράν έχει υπόγειες βάσεις εξοπλισμένες με πυραύλους εδάφους – θαλάσσης, ανέφερε για να τονίσει ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χτυπήσουν τον αμερικανικό στόλο εάν απειλήσει το Ιράν.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι μετά από αίτημα του Ιράν σε όλα τα αμερικανικά πλοία επιβαίνουν μεταφραστές που μιλάνε περσικά, ώστε να είναι ικανή η συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικά άρθρα