Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Ρέντσι για το σύμφωνο συμβίωσης

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Ρέντσι για το σύμφωνο συμβίωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Ομοφυλόφιλοι, Σύμφωνο Συμβίωσης,

«Είναι μία ημέρα γιορτής για πολλούς,», έγραφε στο Facebook ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, πριν αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης σχετικά με το νομοσχέδιο που επιτρέπει την πολιτική ένωση ομόφυλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Με 369 ψήφους υπέρ, 193 κατά και δύο αποχές σε σύνολο 564 παρόντων βουλευτών, το ιταλικό κοινοβούλιο είπε «ναι» στο νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα παρέχεται στα ομόφυλα ζευγάρια νομική αναγνώριση, χωρίς ωστόσο τη δυνατότητα έμμεσης υιοθεσίας.

Όπως εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός η σημερινή είναι μία γιορτινή ημέρα για εκείνους που επιτέλους αναγνωρίζονται και που έπειτα από χρόνια τους αναγνωρίζονται δικαιώματα.

«Γράφουμε μία νέα σημαντική σελίδα στην Ιστορία της Ιταλίας που θέλουμε. Το κάνουμε με εμπιστοσύνη. Με ταπεινότητα και κουράγιο. Αλλά το κάνουμε τώρα γιατί στην Ιταλία δε μπορεί να συνεχίσουμε να τα αναβάλλουμε όλα», τόνισε στο κείμενο του ο Ρέντσι.

Για το σύμφωνο συμβίωσης που εγκρίθηκε επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης και κατέστη νόμος του κράτους, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ορλάντο, δήλωσε: «Πρόκειται για μία σημαντική επιλογή ακόμα και αν κάπως καθυστερημένη σχετικά με τα δικαιώματα εκείνων που εδώ και καιρό ζητούν την αναγνώριση και ως υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτω ότι εδώ και χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας τονίζει ότι κατηγορίες πολιτών δεν έχουν αναγνωρισμένα μέσω νόμου των δικαιωμάτων τους».

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, στήθηκε γιορτή έξω από το κτίριο της Κάτω Βουλής με υποστηρικτές του συμφώνου συμβίωσης κρατώντας τη σημαία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Σχετικά άρθρα