Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να εισβάλει στη Συρία εάν το αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να εισβάλει στη Συρία εάν το αποφασίσουν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Σαουδική Αραβία θα στείλει στρατεύματα στη Συρία μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να εισβάλουν στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του μεσαιωνικού θεοκρατικού βασιλείου Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Τον προηγούμενο μήνα η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την αποστολή 250 Αμερικανών κομάντος σε ενίσχυση των ήδη 50 κομάντος που βρίσκονται στο συριακό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία – Ροζάβα) και υποστηρίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων και Τουρκμένων δημοκρατικών με κορμό το κουρδικό YPG.

Η Σαουδική Αραβία, ως “χορηγός” και σύμμαχος της Τουρκίας, ζητά εισβολή στη Συρία που θα στραφεί υποτίθεται ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αλλά κυρίως κατά της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν συμφωνήσει ότι στη Συρία πρέπει να επέλθει πολιτική λύση και έχουν αποκλείσει την επιθυμία Άγκυρας και Ριάντ για στρατιωτική ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ωστόσο, οι Σαουδάραβες επιμένουν στην ανάγκη εισβολής κατά του Άσαντ και του Ισλαμικού Κράτους, δηλαδή κατά του Άσαντ (το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιείται ως “φερετζές” των σκοπών τους).

“Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες στείλουν χερσαία στρατεύματα στη Συρία να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, η Σαουδική Αραβία θα είναι έτοιμη να στείλει ειδικές δυνάμεις στο πλευρό αυτών των στρατευμάτων, αλλά δεν θα στείλουμε στρατεύματα μονομερώς”, δήλωσε ο Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ μιλώντας στο France 24 την Τρίτη.

Στα σχέδια Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας είναι η εισβολή να στραφεί και κατά των Κούρδων, ωστόσο, και σε αυτό το σενάριο δεν έχουν σύμφωνες ΗΠΑ και Ρωσία.

Σχετικά άρθρα