Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί θέλουν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του ISIS από τη Συρία

Οι Ιρακινοί θέλουν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του ISIS από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Περιφερειακό Συμβουλίου της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανεφοδιάζει τις δυνάμεις του στην περιοχή Αλ Καΐμ, στα δυτικά της Άνμπαρ, με τρόφιμα, όπλα και καύσιμα από τη γειτονική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στη Συρία.

Δόθηκε λοιπόν διαταγή στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ να καταλάβουν τις παραμεθόριες περιοχές με τη Συρία ώστε να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών.

“Το Ισλαμικό Κράτος εισάγει από τη Συρία φαγητό και τρόφιμα από το πέρασμα Αμπού Καμάλ για να ανεφοδιάζει τους τζιχαντιστές του στις δυτικές περιοχές της Άνμπαρ”, δήλωσε το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φαρχάν Μοχάμεντ Καρμπούλι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “οι συμμορίες του ISIS φέρνουν από τις περιοχές της Συρίας εδώ και δύο χρόνια τρόφιμα, καύσιμα, ιατρικές προμήθειες, όπλα και πυραύλους”.

Όσο οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κρατούν τα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ συνεχίζουν να ανεφοδιάζονται μέσα από τη Συρία, τόσο η αντίσταση των τζιχαντιστών θα συνεχίζεται, για αυτό και δόθηκε εντολή στις ιρακινές δυνάμεις να καταλάβουν τα συνοριακά περάσματα, αποστολή καθόλου εύκολη όπως βλέπετε και στον χάρτη.

map_iraq_syria Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι κυβερνήσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι, με πράσινο η Αλ Κάιντα και οι “μετριοπαθείς” μισθοφόροι της Τουρκίας, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος. Με το αστέρι έχουμε σημειώσει στον χάρτη το σημείο που βρίσκεται το συνοριακό πέρασμα Αμπού Καμάλ. Από εκεί το Ισλαμικό Κράτος που κρατά ακόμα τα βορειοδυτικά εδάφη της επαρχίας Άνμπαρ ανεφοδιάζεται μέσω Συρίας.

Σχετικά άρθρα