Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αποκόψει την Παλμύρα

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αποκόψει την Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Τρίτη ένα στρατόπεδο του στρατού της Συρίας στα ανατολικά της επαρχίας Χομς, κοντά στην αεροπορική βάση T4.

Το Ισλαμικό Κράτος με αυτή του την ενέργεια προσπαθεί να “αποκόψει” την πρόσφατα απελευθερωμένη Παλμύρα.

Πολλοί κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικές πηγές.

Μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Νάσερ Αλ Αλί, ο οποίος βρίσκεται στην Παλμύρα, είπε ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν την Τρίτη το πρωί αιφνιδιαστική επίθεση σε πολλά προπύργια και οχυρωματικές θέσεις του στρατού της Συρίας, κοντά στην αεροπορική βάση T4, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στους κυβερνητικούς.

“Η επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχε την υποστήριξη βαρέως πυροβολικού πριν καταφέρουν να εισέλθουν στο στρατόπεδο”, είπε.

Οι μάχες κράτησαν για πολλές ώρες και έληξαν αφού το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το στρατόπεδο του τάγματος.

“Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε και δύο σημεία ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην αεροπορική βάση Τ4, μετά την υποχώρηση των κυβερνητικών μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T4”, είπε μιλώντας στο ARA News.

Τουλάχιστον 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με Σύρο αξιωματικό που μίλησε ανώνυμα στο ARA News.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι στην ίδια μάχη σκοτώθηκαν μόλις 2 τζιχαντιστές του.

“Οι τζιχαντιστές πήραν λάφυρα δύο κανόνια, μεγάλο αριθμό ελαφρών και μεσαίων όπλων, όπως και δύο στρατιωτικά οχήματα”, πρόσθεσε η ίδια στρατιωτική πηγή στο ARA News.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας μάχης, το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ4 με όλμους και βαρύ πυροβολικό ώστε να εμποδίσει την αποστολή ενισχύσεων προς το στρατόπεδο που τελικά κατελήφθη. Το Ισλαμικό Κράτος έχει στόχο να καταλάβει την αεροπορική βάση Τ4 ώστε να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των κυβερνητικών προς την Παλμύρα.

map_airbase

Σχετικά άρθρα