Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έθαψε ζωντανούς 35 τζιχαντιστές του που δείλιασαν

Το Ισλαμικό Κράτος έθαψε ζωντανούς 35 τζιχαντιστές του που δείλιασαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έθαψε ζωντανούς 35 τζιχαντιστές μέλη της επειδή δείλιασαν την ώρα της μάχης και το έβαλαν στα πόδια.

Το θάψιμο των τζιχαντιστών ζωντανών από την ίδια την οργάνωσή τους συνέβη στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή στο Ιράκ, στα περίχωρα της Καγιαρά, στα νοτιοανατολικά της Μοσούλης στη δυτική όχθη του ποταμού Τίγρη.

Η θέση της Καγιάρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Οι καταδικασθέντες με αυτό τον φριχτό θάνατο τζιχαντιστές, σύμφωνα με τοπικές πηγές, κατηγορήθηκαν από την ηγεσία της οργάνωσής τους ότι τράπηκαν σε φυγή σε μάχη με τα κυβερνητικά στρατεύματα στο χωριό Μπασίρ, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Κιρκούκ.

Η Μπασίρ απελευθερώθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις την πρωτομαγιά.

Το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει σοβαρά κρούσματα λιποταξιών ή δειλίας τους τελευταίους μήνες.

Οι λιποταξίες και οι δειλίες οφείλονται στο ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει με τη βία πολλούς ντόπιους, που δεν ενστερνίζονται την ακραία ιδεολογία της οργάνωσης, αλλά και ότι πολλοί ξένοι εθελοντές έχουν απογοητευθεί από το “χαλιφάτο των ονείρων τους” και ψάχνουν με κάθε τρόπο να την “κοπανήσουν”.

Το Ισλαμικό Κράτος τιμωρεί με θάνατο όσους λιποτάκτες συλλαμβάνει ή όσους άνδρες του οπισθοχωρήσουν την ώρα της μάχης δίχως να έχουν λάβει εντολή υποχώρησης.

Σχετικά άρθρα