Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος Γκρίζος Λύκος φονιάς του Ρώσου πιλότου

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος Γκρίζος Λύκος φονιάς του Ρώσου πιλότου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αλπαρσλάν Τσελίκ, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμιστές, Ρωσία, Σμύρνη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Ο Εισαγγελέας της Σμύρνης απέσυρε όλες τις κατηγορίες από τον Τούρκο ακροδεξιό Γκρίζο Λύκο Αλπασλάν ή Αλπαρσλάν Τσελίκ (Alparslan Celik), ο οποίος συνελήφθη “κατά λάθος” στα τέλη Μαρτίου σε εστιατόριο της Σμύρνης από την τουρκική Αστυνομία ενώ συνέτρωγε με την ένοπλη ακροδεξιά συμμορία του.

Ο Τσελίκ είναι ο οπλαρχηγός Γκρίζος Λύκος μιας ένοπλης συμμορίας Τουρκμένων τζιχαντιστών της Συρίας, που σκότωσαν με πυρά από τα όπλα τους τον έναν πιλότο του ρωσικού βομβαρδιστικού που κατέρριψαν στις 24 Νοεμβρίου 2015 τουρκικά F-16, καθώς αυτός έπεφτε με το αλεξίπτωτό του.

Ο Τσελίκ και η συμμορία του ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για τον φόνο του Ρώσου πιλότου με δηλώσεις τους σε τουρκικά κανάλια και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Οι ρωσικές Αρχές είχαν ζητήσει από την αρχή τη σύλληψη του Τσελίκ από τους Τούρκους και την παράδοσή του στη ρωσική Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, οι τουρκικές Αρχές δεν συνελάμβαναν τον Τσελίκ και όταν τελικά τον έπιασαν δεν ήταν εξαιτίας του φόνου του Ρώσου πιλότου αλλά για παράνομη οπλοφορία.

Ο Τσελίκ έμεινε κρατούμενος για 37 ημέρες. Στο διάστημα αυτό φρόντισε να διαψεύσει τον εαυτό του και να στείλει μέχρι και επιστολή στη ρωσική κοινή γνώμη λέγοντας ότι “δεν είμαι εγώ που σκότωσα τον πιλότο σας”.

Ο Εισαγγελέας της Σμύρνης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Αλπαρσλάν Τσελίκ, επειδή έκρινε ότι ο Γκρίζος Λύκος έδωσε εντολή στους άνδρες του να μη ρίχνουν κατά του πιλότου. Αυτό το συμπέρανε από βίντεο που είδε, παραβλέποντας με τρόπο προκλητικό τα άλλα βίντεο, στα οποία ο Τσελίκ ανέλαβε υπερήφανος την ευθύνη του φόνου.

Είναι βέβαιο ότι η απελευθέρωση του Τσελίκ δεν βοηθά καθόλου στην εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, αντιθέτως, τις ωθεί ακόμα περισσότερο στα άκρα.

Σχετικά άρθρα