Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στην Τουρκία! Δεν στηρίζουν τον Ερντογάν οι εθνικιστές

Χαμός στην Τουρκία! Δεν στηρίζουν τον Ερντογάν οι εθνικιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γκρίζοι Λύκοι, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο επικεφαλής της εθνικιστικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία δήλωσε ότι οι προσπάθειες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) να εισαγάγει μια εκτελεστική προεδρία είναι “άκυρες”, διαψεύδοντας φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θα μπορούσε να στηρίξει ένα νέο σύνταγμα για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ο ηγέτης του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε επίσης ότι η δημιουργία κλίματος για πρόωρες εκλογές μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την περασμένη εβδομάδα ότι παραιτείται, ισοδυναμεί με “προδοσία”.

Ο Μπαχτσελί έχει εμποδίσει προσπάθειες να αμφισβητηθεί η θέση του μετά την πτώση κατά περισσότερο από 25% του ποσοστού υποστήριξης στο κόμμα του στο χρονικό διάστημα μεταξύ των εκλογών Ιουνίου και Νοεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μια αλλαγή στην ηγεσία του MHP μπορεί να διπλασιάσει το ποσοστό υποστήριξης στο κόμμα αυτό.

Σχετικά άρθρα