Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός ισοπεδώνει την κουρδική Νίσιβη – 350 σπίτια ερείπια

Ο τουρκικός στρατός ισοπεδώνει την κουρδική Νίσιβη – 350 σπίτια ερείπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για YPS Μονάδες Προστασίας Πολιτών, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίσιβη, Τουρκία,

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν την κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη, στη νοτιοανατολική Τουρκία, πάνω στα σύνορα με τη Συρία, τους τελευταίους μήνες καταστρέφοντας ολόκληρες γειτονιές με πυρά πυροβολικό και με τανκς.

Τοπικοί ακτιβιστές επιβεβαίωσαν ότι ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει τα σπίτια είτε με πυροβολικό είτε με άρματα μάχης και μέχρι στιγμής έχουν κατεδαφιστεί 355 σπίτια στη συνοικία Ζεΐν Αλ Αμπεντίν της Νίσιβης.

Κούρδοι ακτιβιστές δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην πόλη Καμισλί, η οποία “ακουμπά” στη Νίσιβη από την πλευρά της Συρίας, μεταδίδουν ότι ο τουρκικός στρατός έφερε μπουλντόζες με τις οποίες ισοπεδώνει σπίτια που έχουν χτυπηθεί από τα τουρκικά πυρά.

Οι Τούρκοι ισοπεδώνουν τη Νίσιβη αφού εδώ και μήνες δεν μπορούν να καταλάβουν εξαιτίας της ηρωικής αντίστασης της κουρδικής ένοπλης πολιτοφυλακής YPS που είναι ταμπουρωμένη μέσα στην πόλη.

Περισσότεροι από 100.000 είναι οι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους Κούρδοι πολίτες της Τουρκίας εξαιτίας του πολέμου που έχει κηρύξει το τουρκικό καθεστώς στον κουρδικό πληθυσμό που ζει στην Τουρκία και ιδιαίτερα στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας που έχουν εξεγερθεί.

Κούρδοι κάτοικοι της πόλης Ντερίκ, κοντά στα σύνορα Τουρκία – Συρίας, υποστηρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει δεκάδες στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα με εντολές να πυροβολούν οποιονδήποτε προσπαθεί να εισέλθει στο τουρκικό έδαφος.

Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί και σε σημεία κοντά στον ποταμό Τίγρη, εκεί που χωρίζει την Τουρκία από τη Συρία, στην περιοχή Αΐν Ντιγουάρ, στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Τούρκοι σκοπευτές σκοτώνουν οποιονδήποτε αποπειραθεί να περάσει τη Ρωμαϊκή Γέφυρα που υπάρχει στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα