Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Συρίας αρνείται ότι βομβάρδισε πρόσφυγες

Η κυβέρνηση της Συρίας αρνείται ότι βομβάρδισε πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο στρατός της Συρίας αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στον βομβαρδισμό προσφυγικού στρατοπέδου την Παρασκευή, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που κόστισε τη ζωή σε 28 πολίτες.

“Δεν αληθεύει η πληροφορία που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα Μέσα ότι η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στρατόπεδο εκτοπισμένων στην επαρχία της Ιντλίμπ”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο στρατός της Συρίας κατηγόρησε με τη σειρά του τους ισλαμιστές στασιαστές ότι χτύπησαν τους πρόσφυγες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο βομβαρδισμός πρόκειται περί προβοκάτσιας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και πρόσκειται φιλικά στους ισλαμιστές, είχε μεταδώσει ότι βομβαρδίστηκε το προσφυγικό στρατόπεδο στο χωριό Αλ Καμούνα και ότι σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Ο Μαμούν Αλ Χατίμπ, διευθυντής του φιλοϊσλαμιστικού πρακτορείου ειδήσεων Shahba Press, που εδρεύει στο Χαλέπι, έσπευσε να ισχυριστεί ότι κυβερνητικά αεροσκάφη χτύπησαν με πυραύλους το στρατόπεδο.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν το χτύπημα, ενώ υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ απαίτησαν άμεση διαλεύκανση του περιστατικού.

Επειδή στο παρελθόν οι ισλαμιστές ένοπλοι και το τουρκικό καθεστώς έχουν προβεί σε πολλές προβοκάτσιες που τις χρέωσαν στο συριακό καθεστώς, η Δύση και η Διεθνής κοινότητα είναι πλέον προσεκτικές πριν αποδώσουν ευθύνες.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ελέγχεται από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, και άλλες ισλαμιστικές τουρκόφιλες ένοπλες συμμορίες.

Σχετικά άρθρα