Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες ιρανικές απώλειες από επίθεση Κούρδων Πεσμεργκά

Μεγάλες ιρανικές απώλειες από επίθεση Κούρδων Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ιράν (KDPI), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση ενάντια στα ιρανικά στρατεύματα χτυπώντας θέσεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι Πεσμεργκά επιτέθηκαν την Τετάρτη σε χωριά γύρω από την κυρίως κουρδική πόλη Σαρντάστ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Ιράν, προξενώντας σοβαρές απώλειες στις ιρανικές δυνάμεις.

Οι μάχες μεταξύ Κούρδων και Ιρανών επικεντρώθηκαν στην περιοχή Ριμπάντ, κοντά στην πόλη Σαρντάστ, με 8 Ιρανούς στρατιώτες να χάνουν τις ζωές τους και περισσότεροι από 60 να έχουν τραυματιστεί.

Οι 3 από τους 8 Ιρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν ήταν κουρδικής καταγωγής που υπηρετούσαν στις ιρανικές δυνάμεις.

Μετά την επίθεση οι Πεσμεργκά επέστρεψαν στις βάσεις τους δίχως να υπάρχουν πληροφορίες για κουρδικές απώλειες, παρά το γεγονός ότι οι Ιρανοί απάντησαν με βαριά όπλα, χρησιμοποιώντας τανκς και ελικόπτερα.

Οι Κούρδοι του Ιράν, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της σιιτικής θεοκρατικής χώρας, είχαν εκεχειρία επί 10 χρόνια με την Τεχεράνη.

Ωστόσο, η καταπίεση που υφίστανται οι Κούρδοι από τους Πέρσες δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή, όπως υποστηρίζουν, και κήρυξαν ένοπλο αγώνα.

Οι Κούρδοι, οι αρχαίοι Μηδοί, είναι συγγενικό έθνος με τους Πέρσες, ωστόσο οι Κούρδοι επιθυμούν την εθνική τους ανεξαρτησία ακόμα και από τα πρωτοξάδελφά τους.

Σχετικά άρθρα