Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πουλάει τσαμπουκά στην ΕΕ για τους Κούρδους και απειλεί!

Ο Ερντογάν πουλάει τσαμπουκά στην ΕΕ για τους Κούρδους και απειλεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Επιθετικός έναντι των πιέσεων που ασκεί η ΕΕ στην Άγκυρα για αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο. Εσείς ακολουθήστε τον δικό σας».

Παίρνοντας αφορμή από το στήσιμο ενός αντίσκηνου των Κούρδων κοντά στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο, ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας: «Η Ε.Ε. μας λέει να αλλάξουμε τον νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτοί αφήνουν τους τρομοκράτες να στήνουν τέντες και μετά έρχονται εδώ με απαιτήσεις».

Μια μέρα με την ουσιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η αλλαγή του τουρκικού συντάγματος και η μετάβαση σε ένα νέο προεδρικό σύστημα είναι άμεση ανάγκη και όχι ζήτημα προσωπικής ατζέντας.

«Το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι καινούργιο για την χώρα, είναι μέρος της παράδοσης της», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι το σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα παράγει συνεχώς κρίσης και έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει κενό διακυβέρνησης μετά την παραίτηση Νταβούτογλου και ότι δεν θα επηρεαστεί άμεσα η οικονομία της χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας κατηγορεί τους Κούρδους πατριώτες ως τρομοκράτες.

Σχετικά άρθρα