Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δεξιά στην Ισπανία τρέμει τη συνεργασία Podemos – Κομμουνιστών

Η Δεξιά στην Ισπανία τρέμει τη συνεργασία Podemos – Κομμουνιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι, Πάμπλο Ιγκλέσιας,

Η Δεξιά στην Ισπανία τρέμει κυριολεκτικά την επικείμενη συνεργασία Podemos – Κομμουνιστών στις επερχόμενες εκλογές καθώς ο Ραχόι και η κυβέρνηση του θα πρέπει να λογοδοτήσουν για πάρα πολλά ενώπιον της δικαιοσύνης αν ο Ιγκλέσιας καταφέρει να πάρει την εξουσία.

Η δυναμική που αναπτύσσεται στην Ισπανία για τις εκλογές του επερχόμενου Ιουνίου προμηνύει μια απότομη στροφή στα αριστερά ενδεχομένως και αυτό είναι κάτι που ούτε το Παλάτι, ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε το Βερολίνο φυσικά θέλουν.

Άλλωστε η Ελλάδα για αυτό ακριβώς τραβάει ότι τραβάει εδώ και έξι χρόνια: Για να γίνει παράδειγμα στους Ισπανούς ότι όποιος αντιστέκεται την πληρώνει αλλά από ότι φαίνεται ο δράκος πράγματι ψόφησε όπως έχει πει και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το σίγουρο είναι πως το Podemos δεν θα έχει εύκολο δρόμο μπροστά του γιατί η Δεξιά είναι παντού Δεξιά. Τα ΜΜΕ της ισπανικής διαπλοκής κατηγορούν το κίνημα της αριστεράς για χρηματισμό από το καθεστώς Τσάβες, για συνεργασία με την ΕΤΑ των Βάσκων αυτονομιστών, και πιθανόν να του φορτώσουν και… το φόνο του Κένεντι.

Όμως η συνεργασία είναι στο δρόμο προς τις εκλογές καθώς το 84% των Κομμουνιστών ενέκριναν τη συνεργασία με το Podemos και ίσως για αυτό ο απερχόμενος δεξιός πρωθυπουργός Ραχόι βγαίνει κάπως έτσι στις φωτογραφίες…

572c584ac46188d43e8b45b7

Σχετικά άρθρα