Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Περσίδες εκπαιδεύονται για να γίνουν πολεμίστριες νίντζα!

Χιλιάδες Περσίδες εκπαιδεύονται για να γίνουν πολεμίστριες νίντζα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Νίντζα,

Στο θεοκρατικό σιιτικό Ιράν μια νέα μόδα φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερες γυναίκες. Αυτή είναι να θέλουν να γίνουν πολεμίστριες νίντζα!

Ναι, καλά διαβάσατε, όλο και περισσότερες Περσίδες θέλουν να γίνουν γυναίκες νίντζα.

Οι νίντζα ήταν Ιάπωνες κατάσκοποι και καταδρομείς πολεμιστές αλλά και πληρωμένοι δολοφόνοι. Προέρχονταν από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα της Ιαπωνίας, δεν είχαν σχέση με τους αριστοκράτες σαμουράι, και έγιναν γνωστοί παγκοσμίως μέσω του κινηματογράφου που τους “λάτρεψε” τη δεκαετία του 80.

Τώρα η μόδα των νίντζα κατακλύζει και την Τεχεράνη, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι οι γυναίκες που συγκινούνται από αυτούς τους μεσαιωνικούς μαχητές και θέλουν να τους μοιάσουν.

“Περίπου 4.000 γυναίκες στην Τεχεράνη μαθαίνουν την πολεμική τέχνη των Νίντζα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η Τίνα Ρουσενίγια, μια δασκάλα πολεμικών τεχνών.

“Στη δική μας σχολή έχουμε περίπου 40 γυναίκες μαθήτριες, από την ηλικία των 4 έως και 50, που εκπαιδεύονται να γίνουν νίντζα”.

Σύμφωνα με τη Ρουσενίγια, οι καταδρομείς νίντζα είναι πολεμιστές που έχουν εκπαιδευτεί και γνωρίζουν όλες τις πολεμικές τέχνες.

Η Ρουσενίγια, 38 ετών, είναι εξπέρ στο τάε κβο ντο, στο καράτε και στο κικ μπόξινγκ. Τα τελευταία 14 χρόνια ασχολείται και με τις τεχνικές των νίντζα.

“Ο κύριος λόγος που οδηγεί τις γυναίκες να μάθουν την πολεμική τέχνη των νίντζα δεν είναι ο αθλητισμός αλλά γιατί έχουν την ανάγκη να είναι ικανές να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση”, καταλήγει η δασκάλα.

Σχετικά άρθρα