Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε οχτώ τζιχαντιστές του ως προδότες

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε οχτώ τζιχαντιστές του ως προδότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιποτάκτες, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν οχτώ μέλη τους με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να λιποτακτήσουν.

Η εκτέλεση των λιποτακτών έγινε στην πόλη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Η εκτέλεση επιβεβαιώθηκε από τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι οχτώ άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω Τουρκίας.

Μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Νάσερ Ταλτζμπινί είπε ότι οι τζιχαντιστές που περιπολούν στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, στα εδάφη της επαρχίας του Χαλεπιού που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, ήταν εκείνοι που έπιασαν τους συμμαχητές τους την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

“Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων τζιχαντιστές από διάφορες αραβικές χώρες, εκτελέστηκαν δια τουφεκισμού την Τρίτη κοντά στο κτίριο του πανεπιστημίου Ιτιχάντ στα δυτικά της Μανμπίτζ”.

Ο Νάσερ Ταλτζμπινί σημείωσε ότι ένας μασκοφόρος άνδρας, ιεροεξεταστής της Σαρία στη Μανμπίτζ, εξήγησε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι οι τζιχαντιστές καταδικάστηκαν σε θάνατο ως “προδότες του χαλιφάτου”.

Τους τελευταίους μήνες οι λιποταξίες στο Ισλαμικό Κράτος έχουν αυξηθεί κάθετα, ιδιαίτερα μεταξύ των ξένων τζιχαντιστών εθελοντών που είχαν σπεύσει στο “χαλιφάτο” για να υπηρετήσουν την ισλαμιστική επανάσταση.

Πολλοί απογοητευμένοι από τη σκληρή πραγματικότητα, τη φονικότητα του πολέμου και τις ήττες που υφίσταται η οργάνωση σε Συρία και Ιράκ, αλλάζουν γνώμη και προσπαθούν να φύγουν.

Αρκετοί δεν τα καταφέρνουν, συλλαμβάνονται και εκτελούνται ως ένοχοι εσχάτης προδοσίας.

Σχετικά άρθρα