Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“H Mέρκελ με έκοψε φιλετάκια και με σέρβιρε για τσάι στον τύραννο Ερντογάν”

“H Mέρκελ με έκοψε φιλετάκια και με σέρβιρε για τσάι στον τύραννο Ερντογάν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Φαρμάκι» στάζει η κριτική που εξαπολύει στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν που ενόχλησε τον Ερντογάν με το ποίημά του.

Μετά από εβδομάδες σιωπής, ο Μπέμερμαν μίλησε στην Die Zeit και μέρος της συνέντευξής του- που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Τετάρτη- δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η Μέρκελ δέχθηκε σφοδρή κριτική από τον γερμανό κωμικό γιατί επέτρεψε στους Γερμανούς εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του: «Η Καγκελάριος δεν πρέπει να ταλαντεύεται ότι πρόκειται για θέμα ελευθερίας έκφρασης. Αντί για αυτό όμως, με έκανε φιλετάκια, με σέρβιρε για τσάι σε έναν τύραννο και με μετέτρεψε σε Γερμανό Αι Γουέιγουέι», είπε ο Μπέμερμαν.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν, απαίτησε η Γερμανία να ασκήσει δίωξη σε βάρος του Μπέμερμαν για ένα ποιημα σε βάρος του αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Υπό τον γερμανικό ποινικό κώδικα, δεν επιτρέπονται οι προσβολές εναντίον ξένων ηγετών, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει αν θα εξουσιοδοτήσει τους εισαγγελείς να προχωρήσουν σε δίωξη.

Σχετικά άρθρα