Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CIA: Ο Λευκός Οίκος να μη δημοσιεύσει τα αρχεία που ενοχοποιούν τη Σαουδική Αραβία

CIA: Ο Λευκός Οίκος να μη δημοσιεύσει τα αρχεία που ενοχοποιούν τη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 11η Σεπτεμβρίου 2001, CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, NBC, Αλ Κάιντα, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Μπάρακ Ομπάμα, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τζον Μπρέναν,

Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε στο NBC πως ο Λευκός Οίκος δεν πρέπει να δημοσιεύσει τα αρχεία για το ρόλο που έπαιξε η Σαουδική Αραβία στο χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα αρχεία παρέχουν πληροφορίες και συμπεράσματα προκαταρκτικά που προέκυψαν το 2002. Ως εκ τούτου υπάρχουν πληροφορίες σωστές αλλά και “λανθασμένες” όπως εκτιμά.

Ο διευθυντής της CIA δήλωσε πως κατά συνέπεια “δεν υπάρχει σαφής απόδειξη πως η Σαουδική Αραβία ήταν πίσω από το χτύπημα της Αλ Κάιντα”.

Καθώς σύμφωνα με τη CIA στα αρχεία δεν αναφέρεται καθαρά η “αθωότητα” της Σαουδικής Αραβίας “κάποιος μπορεί να δώσει μεγάλη προσοχή σε αυτή την επισφαλή πληροφόρηση” και να καταλήξει σε άδικα συμπεράσματα.

Ο διευθυντής της CIA υπενθύμισε τη σημαντικότητα των σχέσεων των ΗΠΑ με τους μαχαραγιάδες: “Έχουμε πολύ σημαντικά ερείσματα: Στον οικονομικό τομέα, στον πολιτικό, στο στρατιωτικό και στις πληροφορίες”.

Ως τώρα επισήμως οι επίμαχες 28 σελίδες δεν έχουν έρθει στο φως. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι πληροφορίες που καίνε τη Σαουδική Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου είναι σαφείς.

Παρότι αρκετά μέλη του Κογκρέσου επιμένουν στη δημοσιοποίηση τους, τελευταία μπαίνουν εμπόδια όλο και μεγαλύτερα. Τον Απρίλιο η Σαουδική Αραβία απείλησε με απόσυρση κολοσσιαίων οικονομικών κεφαλαίων από τις ΗΠΑ αν αυτό συμβεί, “κάτι που θα είχε βαρύτατες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία” όπως απείλησε η Σαουδική Αραβία.

“Είναι σαφές πως ο Ομπάμα και οι Σαουδάραβες έχουν αμοιβαίο μίσος’ αναφέρει το Time αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτιμά να αφήσει τον υπολειπόμενο χρόνο του να περάσει χωρίς να κάνει τίποτε εναντίον τους.

Οι οικογένειες των θυμάτων την ίδια ώρα είναι ιδιαίτερα αγχωμένες γιατί βλέπουν πως ο Ομπάμα θα πιέσει το Κογκρέσο να μπλοκάρει το νόμο που θα επέτρεπε την εκδίκαση της υπόθεσης με ύποπτο την κυβέρνηση του Ριάντ…

Σχετικά άρθρα