Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες απώλειες για τους τζιχαντιστές στη Ντέιρ Αλ Ζουρ

Μεγάλες απώλειες για τους τζιχαντιστές στη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν νέα μεγάλη επίθεση στην πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ το Σάββατο.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στην ανατολική Συρία, είναι η μοναδική πόλη που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος την πολιορκεί εδώ και πολλούς μήνες, δίχως όμως να έχει καταφέρει να την αλώσει.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης, χτυπώντας την περίμετρο της βάσης και κοντινά χωριά υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Οι τζιχαντιστές πρώτα χτύπησαν τους κυβερνητικούς στο χωριό Αλ Μουρίγια, όπου και ξέσπασε μάχη που κράτησε για περισσότερες από 6 ώρες. Οι κυβερνητικοί τους απέκρουσαν τελικά και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο χωριό Αλ Τζάφρα και στο αεροδρόμιο.

Η δεύτερη επίθεση αποκρούστηκε από τους κυβερνητικούς μετά από 2 ώρες.

Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, δηλαδή η 104η Ταξιαρχία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, η 137η Ταξιαρχία Πυροβολικού και η 17η Μεραρχία Εφέδρων σκότωσαν συνολικά στις μάχες του Σαββάτου 34 τζιχαντιστές. Μεταξύ των νεκρών είναι Σαουδάραβες, Ιρακινοί, Μαροκινοί, Τυνήσιοι και Αλγερινοί.

Στον χάρτη βλέπετε την πολιορκημένη Ντέιρ Αλ Ζουρ και τα σημεία που επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές, στα νοτιοανατολικά της πόλης.

DEIR_EZ_ZOR_MAP

Σχετικά άρθρα