Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

53 σαλαφιστές και τζιχαντιστές έπιασαν οι Ρώσοι μέσα σε παράνομο τζαμί (βίντεο)

53 σαλαφιστές και τζιχαντιστές έπιασαν οι Ρώσοι μέσα σε παράνομο τζαμί (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Σαλαφισμός, Σαλαφιστές, Τζαμί, Τζιχαντιστές,

Ρώσοι αστυνομικοί ανακάλυψαν περισσότερο από ένα κιλό εκρηκτικών και συνέλαβαν 53 νεαρούς μουσουλμάνους, μεταξύ των οποίων έναν υποστηρικτή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε έφοδο που έκαναν σε παράνομο τζαμί κοντά στη ρωσική πόλη Σαμάρα.

Η ρωσική Αστυνομία, μετά τις συλλήψεις και την έρευνα του χώρου, ανατίναξε το παράνομο τζαμί και σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι Ρώσοι πυροτεχνουργοί αποφάσισαν να ανατινάξουν το κτίριο όπου λειτουργούσε το παράνομο τζαμί γιατί έκριναν ότι τα εκρηκτικά που βρέθηκαν εντός του ήταν επικίνδυνο να μεταφερθούν.

Οι 53 άνδρες που συνελήφθησαν στο παράνομο τζαμί θεωρούνται από τις ρωσικές αρχές ύποπτοι σαλαφιστές (σ.σ. φανατικοί ορθόδοξοι μουσουλμάνοι).

Από τους σαλαφιστές προκύπτουν οι τζιχαντιστές. Δεν είναι όλοι οι σαλαφιστές υπέρ της βίας, ούτε όλοι γίνονται τζιχαντιστές, ωστόσο, όλοι οι τζιχαντιστές είναι σαλαφιστές στις απόψεις τους.

Η σαλαφιστική ομάδα δεν είχε δηλωθεί στη μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής, ούτε είχε δηλώσει το κτίριο -που χρησιμοποιούσε για συναντήσεις και προσευχές- ως τόπο λατρείας.

Ένας από τους συλληφθέντες αποδείχτηκε ότι υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος μέσω διαδικτύου, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι άλλα μέλη της σαλαφιστικής ομάδας, που κρατούνται, είναι βετεράνοι τζιχαντιστές από τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Οι ρωσικές Αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει πότε έγινε η επιδρομή και η σύλληψη των σαλαφιστών όπως και η ανατίναξη του παράνομου τζαμιού.

Δείτε το βίντεο από την έφοδο στο παράνομο τζαμί και την ανατίναξη από το Russia Today:

Σχετικά άρθρα