Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο “υπουργός πετρελαίου” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο στρατός του Ιράκ βομβάρδισε την Παρασκευή το απόγευμα οχυρά τις οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα νότια της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, σκοτώνοντας μεταξύ άλλων τζιχαντιστών και ένα μέλος της ηγεσίας της οργάνωσης μαζί με τους συνοδούς του.

Νεκρός, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, είναι ο “υπουργός πετρελαίου” των τρομοκρατών Γουαχίντ Ας Σαμπάουι.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος της ηγεσίας της οργάνωσης που εξολοθρεύεται αποδυναμώνοντας έτσι κι άλλο το “υπουργικό συμβούλιο” του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Τον Μάρτιο αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ σκότωσε στην επαρχία της Άνμπαρ τον Χαλάφ Αλ Σατούρι, επίσης μέλος της ηγεσίας της οργάνωσης, μαζί με τους συνοδούς του.

Τον Μάρτιο επίσης σκοτώθηκε και ο Θαχέρ Μοχάμεντ Σαλμάν Αλ Σαμπάουι, κορυφαίος οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Νινευή.

Μιλώντας στο ARA News ο Ιρακινός δημοσιογράφος Αντίμπ Αλ Τζιντέα, είπε ότι η οργάνωση έχει υποστεί επώδυνα πλήγματα τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά την απόφαση των Αμερικανών να χτυπάνε διοικητήρια και αρχηγεία των τρομοκρατών όπως και τις πετρελαιοπηγές που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

“Οι διεθνείς αλλά και ντόπιες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να εξαλείψουν την τρομοκρατική οργάνωση επειδή αποτελεί πραγματική απειλή όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη”, ανέφερε ο Ιρακινός δημοσιογράφος.

Σχετικά άρθρα