Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κρύβει όπλα και πυρομαχικά μέσα σε τζαμιά

Το Ισλαμικό Κράτος κρύβει όπλα και πυρομαχικά μέσα σε τζαμιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζαμί, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κρύβουν όπλα και πυρομαχικά μέσα σε τζαμιά, γνωρίζοντας ότι οι σύμμαχοί δεν θα τα βομβαρδίσουν για να μην εξοργίσουν τους μουσουλμάνους.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, το Ισλαμικό Κράτος “έκλεισε” έξι τζαμιά στις δυτικές της συνοικίες της Μοσούλης, στο βορειοδυτικό Ιράκ, επικαλούμενο στρατιωτικούς λόγους.

Μιλώντας στο ARA News ο Ρααφάτ Αλ Ζαράρι, επικεφαλής του μιντιακού κέντρου της Νινευή, επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε το τζαμί Αζ Ζάχρα στη συνοικία Σαντάμ και ένα ακόμα στη συνοικία Ας Σουκάρ, ανακοινώνοντας στους πολίτες ότι δεν μπορούν πλέον να προσεύχονται σε αυτά.

“Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν στους κατοίκους ότι τα έκλεισαν επειδή υπάρχουν δυσανάλογα πολλά τζαμιά σε σχέση με τους πιστούς στην περιοχή”, είπε ο Αλ Ζαράρι. Φυσικά και πρόκειται για μια εξωφρενική δικαιολογία από τους τζιχαντιστές.

“Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να αποθηκεύει όπλα και πυρομαχικά μέσα σε μερικά τζαμιά στη Μοσούλη όπως επίσης και να τα χρησιμοποιεί ως κέντρα Τύπου και διαδικτυακής προπαγάνδας”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής J.S. ο οποίος ζει στη συνοικία Ας Σουκάρ της Μοσούλης.

“Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγουν τους βομβαρδισμούς του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, να κρύβουν τα όπλα και τα μιντιακά τους κέντρα στα τζαμιά”, πρόσθεσε.

Ένας ειδικός σε θέματα τζιχαντιστικής τρομοκρατίας που μίλησε στο ARA News προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ικανό να προβεί και σε προβοκάτσιες, όπως να ανατινάξει μόνο του τζαμιά και να φορτώσει την ευθύνη στους συμμάχους, αποσκοπώντας να εξοργίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη των μουσουλμάνων.

Σχετικά άρθρα