Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε εκκλησία του 1872 στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε εκκλησία του 1872 στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατίναξαν μια παλιά και ιστορική εκκλησία στη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Όπως μεταδίδουν τοπικοί μιντιακοί ακτιβιστές, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών την εκκλησία Sa’a Qadima (Εκκλησία του Ρολογιού), στο κέντρο της Μοσούλης, χτισμένη το 1872, γνωστή για το ρολόι στο καμπαναριό της.

“Μια ομάδα τζιχαντιστών την Κυριακή τοποθέτησε μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών μέσα στην ιστορική εκκλησία και στη συνέχεια τα ενεργοποίησε”, είπε ο ακτιβιστής M.J. μιλώντας στο ARA News.

“Η εκκλησία καταστράφηκε ολοσχερώς”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελούσε ένα από τα σύμβολα της Μοσούλης και το Ισλαμικό Κράτος την ανατίναξε όπως ακριβώς κατέστρεψε και άλλα μνημεία της πόλης για να εξαλείψει το παρελθόν της Μοσούλης και να επιβάλλει τη δική του βαρβαρική γραμμή”, είπε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ανάς Χαμζάουι και πρόσθεσε:

“Το Ισλαμικό Κράτος προηγουμένως είχε λεηλατήσει την εκκλησία”.

Σχετικά άρθρα