Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«H Iταλία δεν θα δεχθεί ελέγχους της Αυστρίας στο έδαφός της»

«H Iταλία δεν θα δεχθεί ελέγχους της Αυστρίας στο έδαφός της»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρατσισμός, Συνθήκη Σένγκεν,

«H Iταλία δεν θα δεχθεί ελέγχους της Αυστρίας στο έδαφός της», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός αρμόδια για τις συνταγματικές αλλαγές Μαρία Έλενα Μπόσκι, σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση La7. Η άνοδος της ακροδεξιάς διαλύει τις ήδη εύθραυστες σχέσεις των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Αυστρία ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους επί ιταλικού εδάφους, και εμείς δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι στη φάση αυτή μετρούν πολύ οι τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας. Ευχόμαστε να μην τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά», συμπλήρωσε η ίδια.

«Η Ιταλία δεν θα δεχθεί παραβιάσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών, από την στιγμή που είμαστε φίλοι, σύμμαχοι, και ανήκουμε στην ίδια κοινότητα» υπογράμμισε, τέλος, η Μαρία Έλενα Μπόσκι, τονίζοντας πάντως ότι η Αυστρία, προς το παρόν, «έχει περιορισθεί μόνο σε απειλές, αλλά δεν έχει προβεί σε ενέργειες για τις οποίες να μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα