Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος “ξεμένει” από ξένους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος “ξεμένει” από ξένους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο αριθμός των ξένων τζιχαντιστών που εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία έχει μειωθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο σε περίπου 200 εθελοντές τον μήνα, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού.

Πριν ένα χρόνο 1.500 με 2.000 ξένοι εθελοντές εντάσσονταν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία κάθε μήνα, εξήγησε ο υποπτέραρχος Πίτερ Γκέρστεν, υποδιοικητής των επιχειρήσεων του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Νωρίτερα τον Απρίλιο το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε επίσης ανακοινώσει ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών που μάχονται σε Ιράκ και Συρία είναι ο χαμηλότερος τα τελευταία δύο χρόνια.

Συνολικά 31.000 ξένοι εθελοντές εντάχθηκαν ως τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με έκθεση Βρετανού κατασκόπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο υποπτέραρχος Γκέρστεν πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ξένων τζιχαντιστών που λιποτακτούν από την οργάνωση έχει επίσης αυξηθεί, δίχως όμως να δώσει ακριβή αριθμό.

“Βλέπουμε το ηθικό τους να διαλύεται, βλέπουμε την αδυναμία τους να πληρώσουν [μισθούς], την αδυναμία τους στη μάχη, τους βλέπουμε να προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Νταές με κάθε πιθανό τρόπο”, είπε ο Γκέρστεν χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα