Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

250 Αμερικανοί στρατιώτες στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας

250 Αμερικανοί στρατιώτες στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι 250 επιπλέον Αμερικανοί στρατιωτικοί που θα αναπτυχθούν στη Συρία θα υποστηρίξουν τις δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Βρίσκονται στην περιοχή για να υποστηρίξουν -να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν- τις δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές. Και είναι πολλές ομάδες που μάχονται το Νταές [Ισλαμικό Κράτος] και δεν είναι όλες κουρδικές”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι.

“Οι Κούρδοι μαχητές υπήρξαν γενναίοι. Υπήρξαν θαρραλέοι. Υπήρξαν επιτυχείς. Σκοπός μας είναι να παράσχουμε συμβουλές και βοήθεια σε όλους που μπορούν αποτελεσματικά να πολεμήσουν το Νταές”, πρόσθεσε.

Αναλυτές λένε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα υποστηρίξουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που τελούν υπό κουρδική ηγεσία, ως τη μόνη δύναμη που εμπιστεύονται στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολόγησαν, δίχως συναισθηματισμούς, ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ως ένα πολυεθνικό σχήμα, είναι εκείνες που αξίζει κανείς να επενδύσει σε αυτές, και είναι η πιο αξιόπιστη “πλατφόρμα” ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία”, δήλωσε ο Νίκολας Α. Χέρας, ερευνητής σε θέματα Μέσης Ανατολής στο Κέντρο για την Αμερικανική Ασφάλεια, μιλώντας στο ARA News.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν και τους Άραβες που έχουν ενταχθεί στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

“Η αμερικανική βοήθεια δεν θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, αλλά πρωταρχικά θα γίνεται μέσω των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων επειδή ο αμερικανικός στρατός έχει οικοδομήσει εδώ και ενάμιση χρόνο επιχειρησιακή εμπειρία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις”, εξήγησε μιλώντας στο ARA News.

Σχετικά άρθρα