Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές και τουρκόφιλοι δίνουν άγριες μάχες στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Τζιχαντιστές και τουρκόφιλοι δίνουν άγριες μάχες στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι “μετριοπαθείς” τουρκόφιλοι ισλαμιστές φαίνεται ότι κέρδισαν κάποιο έδαφος τη Δευτέρα σε μάχες που έδωσαν ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι υπέστησαν σημαντικές απώλειες από τους ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν κι από το τουρκικό πυροβολικό που άνοιξε πυρ κατά των θέσεων του ISIS στο έδαφος της Συρίας, βάλλοντας από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Μιλώντας στο ARA News ο εκπρόσωπος των “μετριοπαθών”, Σάλεχ Αλ Ζεΐν, δήλωσε ότι οι ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες, μεταξύ των οποίων το 1ο Σύνταγμα του FSA, η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Σουλτάνος Μουράτ) και η 13η Ενωμοτία ανακατέλαβαν την κωμόπολη Καφρ Γαν μετά από σκληρή μάχη με τους τζιχαντιστές, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πολλά μέλη του ISIS και τραυματίστηκαν ακόμα περισσότερα.

Οι τζιχαντιστές απάντησαν στην επίθεση που δέχτηκαν από τους “μετριοπαθείς” στέλνοντάς κατά πάνω τους ένα αυτοκίνητο βόμβα, σε αποστολή αυτοκτονίας, το οποίο σκότωσε πολλούς ισλαμιστές όταν ανατινάχτηκε πάνω τους.

Ο εκπρόσωπος των ισλαμιστών πρόσθεσε: “Η προέλασή μας είχε την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού το οποίο βομβάρδισε τις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις πόλεις Αλ Ραΐ, Τζαρέζ και Χουρ Αλ Ναχέρ, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό”.

Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε αντεπίθεση στα περίχωρα της πόλης Τελ Χουσεΐν, ωστόσο, οι ισλαμιστές κατάφεραν να την αποκρούσουν.

Οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις της Αλ Κάιντα, έχουν ανοίξει πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, στην επαρχία του Χαλεπιού.

Στόχος των τουρκόφιλων ισλαμιστών είναι να καταλάβουν τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, για λογαριασμό του καθεστώτος Ερντογάν, πριν τα καταλάβουν οι Κούρδοι και δημιουργήσουν μια μεγάλη ενιαία κουρδική επικράτεια στη βόρεια Συρία, υπό το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

syria_aleppo_map Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία. Με το κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι. Με το μαύρο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και με το πράσινο τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα μαζί με τους “μετριοπαθείς”. Οι “πινέζες” δείχνουν σε ποια σημεία μαίνονται οι μάχες μεταξύ ισλαμιστών και τζιχαντιστών. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα