Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Rabobank: Ο Ομπάμα εξόργισε τους αυτονομιστές δίνοντας νέα δυναμική στο Brexit

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα,

Την οργή των υπερασπιστών του Brexit προκάλεσε ο Ομπάμα όταν προειδοποίησε ότι θα απαιτηθεί έως και μία δεκαετία για να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία Βρετανίας – ΗΠΑ, σημειώνει η τράπεζα Rabobank.

Η Rabobank, η οποία αναφέρεται στην περιοδεία του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνει ακόμη ότι μετέβη εν συνεχεία στη Γερμανία, απ’ όπου απηύθυνε έκκληση στη Γερμανίδα καγκελάριο να ολοκληρωθούν φέτος οι συνομιλίες για την διατλαντική συμφωνίας εμπορίου και επιχειρήσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία, οι οποίες ξεκίνησαν το 2013, έχουν υπάρξει αργές, αντικατοπτρίζοντας τον σκεπτικισμό που επικρατεί σε ορισμένες χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Οι εκλογές τόσο σε Γερμανία όσο και Γαλλία το 2017, σημειώνει η Rabobank, θα περιπλέξουν τις προοπτικές των εμπορικών συνομιλιών αν δεν ολοκληρωθούν φέτος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande έχει καταγράψει τα χαμηλότερα ποσοστό δημοτικότητας για πρόεδρος και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, να προηγείται άνετα.

Σχετικά άρθρα