Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ τρέμει την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία

Η Μέρκελ τρέμει την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κριμαία, Μπάρακ Ομπάμα, Νέα Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσία,

«Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν είναι σταθερή, όμως τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας ειρήνης στην περιοχή» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Ανόβερο με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «στηρίζουμε τη συμφωνία του Μινσκ και περιμένουμε, να υπάρξει πρόοδος ώστε πολλά από αυτά που προβλέπει η συμφωνία να πραγματοποιηθούν σύντομα» υπογραμμίζοντας ότι «η εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία δεν είναι ακόμη σταθερή για το λόγο αυτό πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπάρξει πολιτική πρόοδος».

Στην Ουκρανία η κατάσταση επιδεινώνεται τις τελευταίες εβδομάδες με σφαίρες να πέφτουν βροχή στη νεκρή ζώνη μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η Γερμανία φοβάται την έκρηξη ενός γενικευμένου πολέμου μεγάλης κλίμακας που μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ζώνη των χωρών του τέως “Συμφώνου της Βαρσοβίας”, ήτοι της παλαιάς “αυλής” της ΕΣΣΔ για την οποία υπάρχει διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ παραβίασε τη συμφωνία με τον Γκορμπατσώφ κατά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με την τοποθέτηση στρατευμάτων και αντιπυραυλικής ασπίδας στην περιοχή.

Το ζήτημα της Ουκρανίας ήταν στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών, μετά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, την προσφυγική κρίση και τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα