Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τζαμάικα καταργεί τη βασιλεία και εγκαταλείπει την Ελισάβετ

Η Τζαμάικα καταργεί τη βασιλεία και εγκαταλείπει την Ελισάβετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τζαμάικα,

Την κατάργηση της βασιλείας, αλλά την παραμονή της χώρας στη Βρετανική Κοινοπολιτεία πρόκειται να εισηγηθεί στους πολίτες της πατρίδας του ο νέος πρωθυπουργός της Τζαμάικας και μάλιστα πολύ σύντομα.

Η ανακοίνωση έρχεται ενώ η Ελισάβετ γιορτάζει τα 90α γενέθλιά της έχοντας έχει ήδη κλείσει 64 χρόνια στο θρόνο και η Τζαμάικα έχει συμπληρώσει 54 χρόνια από την ανεξαρτητοποίησή της.

Ο πρωθυπουργός Αντριου Χόλνες δήλωσε στο BBC ότι η παραμονή στην κοινοπολιτεία είναι μια στρατηγική επιλογή καθώς η μικρή χώρα του θα μπορέσει – μέσω των στενών σχέσεών της με το Λονδίνο – να έχει φωνή στην διεθνή πολιτική σκηνή. Αναφερόμενος στην Ελισάβετ, ο Χόλνες τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι τζαμαϊκανοί θεωρούν τη βασίλισσα κομμάτι της τοπικής κουλτούρας, έχει φτάσει η ώρα για την συνταγματική αλλαγή. Στην πρωτεύουσα Κίνγκστον οι γνώμες είναι διχασμένες για το εάν η αβασίλευτη δημοκρατία πρέπει να υιοθετηθεί.

Οι νέες γενιές θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την διατήρηση της βασιλείας, που αποτελεί κατάλοιπο της αποικιοκρατίας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια, όχι τόσο το θεσμό, αλλά την ίδια τη βασίλισσα

Σχετικά άρθρα