Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κάνει τους Τούρκους στην Ολλανδία χαφιέδες του

Ο Ερντογάν κάνει τους Τούρκους στην Ολλανδία χαφιέδες του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρκ Ρούτε, Ολλανδία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Την οργή του Ολλανδού πρωθυπουργούς Μαρκ Ρούτε προκάλεσε η αποκάλυψη πως το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ έχει καταστεί, -προφανώς με εντολή Ερντογάν-, σταθμός συγκέντρωσης πληροφοριών από Τούρκους που ζουν στην χώρα, και οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονται στην Άγκυρα.

Την αποκάλυψη έκαναν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, βάσει μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εν λόγω τουρκικού προξενείου που εντόπισαν, και με το οποίο το προξενείο ζητούσε από Τούρκους της Ολλανδίας να καταδίδουν τους «άθλιους» που με αναρτήσεις τους σε Facebook, Twittter ή αλλού «προσβάλουν» την Τουρκία και τον σουλτάνο της Ερντογάν.

«Έχω μείνει άναυδος. Δεν είναι ξεκάθαροι οι στόχοι της τουρκικής κυβέρνησης πίσω από την ενέργεια αυτή», είπε ο Ρούτε σε συνέντευξη τύπου. «Ο πρέσβης μας στην Άγκυρα έλαβε εντολή να ζητήσει εξηγήσεις», συμπλήρωσε ο Ρούτε.

Το τουρκικό προξενείο από την πλευρά του προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα μιλώντας για «ατυχή χρήση λέξεων» που παρερμηνεύτηκαν. Η κοινή γνώμη της Ολλανδίας όμως, με επικεφαλής τον νομικό κόσμο, έχει ξεσηκωθεί και απαιτεί από την κυβέρνηση να ενεργήσει δυναμικά.

Σχετικά άρθρα