Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι διώχνουν τα στρατεύματα του Άσαντ από τα βόρεια

Οι Κούρδοι διώχνουν τα στρατεύματα του Άσαντ από τα βόρεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το τελευταίο προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Ασάντ στο βόρειο κομμάτι της Συρίας πλέον έχει τεθεί σε κίνδυνο. Το κουρδικό κίνημα βρίσκεται ένα βήμα πριν την απομάκρυνση των κυβερνητικών δυνάμεων από ένα σημαντικό αστικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά και κουρδικά Μέσα ενημέρωσης, στις 20 Απριλίου, στην πόλη Καμίσλι, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό της Συρίας και στο κουρδικό κίνημα.

Μέχρι σήμερα, οι συγκρούσεις έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 21 νεκρούς στρατιώτες και 5 Κούρδους πολεμιστές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του κουρδικού κινήματος αναφέρουν ότι πάνω από 100 στρατιώτες του συριακού στρατού έχουν παραδοθεί μαζί με τα όπλα τους στους Κούρδους.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε διάφορες συνοικίες του Καμίσλι και είναι ορατές από τα τουρκικά εδάφη.

Από το 2011, στο Καμισλί οι κυβερνητικές δυνάμεις συνυπάρχουν μαζί με τις δυνάμεις του κουρδικού κινήματος. Η κυβέρνηση ελέγχει μια στρατιωτική βάση που εμπεριέχει ένα αεροδρόμιο και κάποιες συνοικίες της πόλης στην οποία κατοικούν κυρίως Κούρδοι της Συρίας.

Κουρδική πηγή αναφέρει στην κυπριακή «Καθημερινή» ότι οι συγκρούσεις στο Καμισλί σχετίζονται με τα όσα συμβαίνουν στην τουρκική κωμόπολη Νουσάϊμπιν το τελευταίο διάστημα. Εκεί, εδώ και εβδομάδες οι Κούρδοι συγκρούονται με τον τουρκικό στρατό. Κατά διαστήματα, η κουρδική πλευρά βρίσκει καταφύγιο και δέχεται ενισχύσεις από το Καμισλί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εξ ολοκλήρου έλεγχος του Καμισλί από το κουρδικό κίνημα παρέχει στην κουρδική πλευρά τη δυνατότητα της ενίσχυσης του αγώνα στο Βόρειο Κουρδιστάν, δηλαδή στην Τουρκία.

Επίσης, ενισχύει τις ελπίδες για ένα εξ ολοκλήρου αυτόνομο Κουρδιστάν στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.

Σχετικά άρθρα