Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νομιμοποίηση 25.000 εποίκων απαιτεί στην Κύπρο η Τουρκία

Νομιμοποίηση 25.000 εποίκων απαιτεί στην Κύπρο η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωάννης Κασουλίδης, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στις συνομιλίες για το Κυπριακό υπάρχει επιβράδυνση της προόδου, και όχι επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων ξεκαθάρισε ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει πάντοτε όταν η διαπραγμάτευση πλησιάζει προς το τέλος, όπως συμβαίνει με τα τέσσερα κεφάλαια που συζητούνται τώρα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πολιτογράφησης εποίκων στα κατεχόμενα, το οποίο έθεσε στη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του στο Λονδίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η σχετική αναφορά έγινε για να προληφθούν οι οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις.

Όπως είπε, στο παρελθόν η Τουρκία είχε ζητήσει την πολιτογράφηση 25 χιλιάδων εποίκων, κάτι που αρνήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Ιωάννης Κασουλίδης, τα κόμματα που αποτελούν τώρα την ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα, τάσσονται υπέρ της πολιτογράφησης των εποίκων.

Σχετικά άρθρα