Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Κινδυνεύει η κοινή αγορά, αν δεν φυλάξουμε τα σύνορα

Μέρκελ: Κινδυνεύει η κοινή αγορά, αν δεν φυλάξουμε τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Λαθρομετανάστες, Μάριο Ντράγκι, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μία φορά η Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Εάν δεν καταφέρουμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την κοινή αγορά της Ευρώπης ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος από το Αϊντχόβεν όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον ολλανδό πρωθυπουργό.

«Εάν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα τότε θα οδηγηθούμε σε σοβαρή διατάραξη της εσωτερικής μας αγοράς. Ή οι Ευρωπαίοι θα προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα ή θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μέρκελ τοποθετήθηκε ωστόσο και για την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του Μάριο Ντράγκι, στην οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ έδωσε ηχηρή απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται από το Βερολίνο.

«Δεν πρέπει να μπερδεύουμε το γεγονός ότι άνθρωποι στη Γερμανία συζητούν το γεγονός ότι τα επιτόκια ήταν κάποτε υψηλότερα με την παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ την οποία υποστηρίζω πλήρως», ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Νωρίτερα, ο Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει πως η ΕΚΤ υπακούει σε νόμους και όχι σε πολιτικούς, σε μια έμμεση απάντηση στην κριτική που δέχεται από τη Γερμανία και τον Β. Σόιμπλε για την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Σχετικά άρθρα