Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις και διεθνή απομόνωση τα Σκόπια

Γιατί η Κομισιόν απειλεί με  κυρώσεις και διεθνή απομόνωση τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σκόπια,

Με κυρώσεις και διεθνή απομόνωση απειλεί η Ευρωπαϊκή Ενωση τα Σκόπια καθώς ο πρόεδρος της χώρας αρνείται να ανακαλέσει την απόφασή του για αμνήστευση 56 πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αλλά και μετά την άρνηση των πολιτικών ηγετών της χώρας να πάρουν μέρος σε μια σύσκεψη για την γεφύρωση των διαφορών τους.

Την πρωτοβουλία για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη Βιέννη, είχε αναλάβει ο επίτροπος διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν. Σε αυτήν ανταποκρίθηκε μόνο το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο έθεσε όμως ως προϋποθέσεις, της άρση της απονομής χάριτος στους 56 πολιτικούς και την προκήρυξη εκλογών για τις 5 Ιουνίου.

Μετά την αποτυχία της ευρωπαϊκής μεσολάβησης, η Κομισιόν εξέφρασε την λύπη της και ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει περισσότερη δράση. Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν και τρεις ευρωβουλευτές, σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Λόγω της απουσίας περαιτέρω προόδου, είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε περαιτέρω δράση».

«Οδεύουν σε διεθνή απομόνωση…»

Αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε ότι στις κυρώσεις που θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση περιλαμβάνονται απαγορεύσεις σε αξιωματούχους των Σκοπίων να πραγματοποιούν ταξίδια στην Ε.Ε. καθώς και πάγωμα [περιουσιακών στοιχείων σε όσους τορπηλίζουν τον πολιτικό διάλογο.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κοντόφθαλμη αντιμετώπιση των πραγμάτων από την παρούσα κυβέρνηση. Η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων στους πολιτικούς που μπλοκάρουν την εξεύρεση λύσης στην κρίση. Η χώρα οδεύει σε διεθνή απομόνωση», τόνισε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

Σχετικά άρθρα