Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός Βεζίρης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ακόμα 12 εμίρηδες στο Ιράκ

Νεκρός Βεζίρης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ακόμα 12 εμίρηδες στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 13 τζιχαντιστές οπλαρχηγοί μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ιρακινή πολεμική αεροπορία στην επαρχία Σαλαχουντίν, στο κεντρικό Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ύστερα από χτύπημα ιρακινού F-16 που είχε στόχο το αρχηγείο της οργάνωσης στα βόρεια της πόλης Σαρκάτ, σύμφωνα με ανάρτηση την Τετάρτη του αραβόφωνου σάιτ Al Sumeria.

Μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών ήταν και ένας Βεζίρης της οργάνωσης, δηλαδή ένας “υπουργός” των τρομοκρατών.

Από το ίδιο χτύπημα λέγεται ότι υπάρχουν και πολλοί τραυματίες τζιχαντιστές ενώ το κτίριο του αρχηγείου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί πολλά χτυπήματα σε αρχηγεία του στο Ιράκ τις τελευταίες ημέρες.

Ιρακινά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν τρία αρχηγεία της οργάνωσης στην πόλη Ταλ Καΐφ, βορειοανατολικά της Μοσούλης στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή. 17 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε εκείνες τις επιδρομές.

Την Τρίτη, μαχητές πολιτοφύλακες της φυλής Αλ Τζαμπούρ, υποστηριζόμενοι από ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, κατέλαβαν τρία επιχειρησιακά κέντρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Αλ Ζουρ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης, στη ανατολική επαρχία Ντιγιάλα.

map Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι κυβερνητικοί, σε Συρία και Ιράκ. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, με πράσινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν στη Συρία οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές μαζί με την Αλ Κάιντα και με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα