Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι Κούρδοι θα πολεμήσουμε και σε μη κουρδικές περιοχές»

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

«Η μάχη για την ίδια τη Ράκα δεν έχει αρχίσει» λέει στο «Βήμα» ο αρθρογράφος του TRIBUNE Ιμπραχέμ Μουσλίμ, εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (pyd), πολιτικά συγγενούς με το ΡΚΚ φορέα, ο οποίος ελέγχει το συριακό Κουρδιστάν (Ροτζάβα) και τη συροκουρδική πολιτοφυλακή (YPG). «Γίνονται μικρές μάχες σε χωριά γύρω από τη Ράκα και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν καταλάβει χωριά βόρεια της πόλης».

Οι δυνάμεις που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι πιο κατακερματισμένες από εκείνες στο Ιράκ, το οποίο περιπλέκει τα πράγματα για την επόμενη ημέρα διότι ο καθένας προωθεί τη δική του ατζέντα και πολεμάει σκληρότερα για τα εδάφη που θεωρεί ότι του ανήκουν. Η Ράκα είναι σουνιτική πόλη αλλά το 30% του πληθυσμού της είναι Κούρδοι.

«Στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις συμμετέχουν 5.000-6.000 άραβες (σ.σ.: οι Κούρδοι αριθμούν λίγες δεκάδες χιλιάδες). Αυτοί θα σηκώσουν το πρώτο βάρος της μάχης στη Ράκα. Αλλά και οι Κούρδοι είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος ακόμη και σε μη κουρδικές περιοχές προκειμένου να ηττηθεί στη Συρία» συνεχίζει ο κ. Μουσλίμ.

«Για εμάς μεγαλύτερη σημασία έχει σήμερα η ανακατάληψη της Τζεράμπλους (σ.σ.: αρχαία Ιεράπολη) η οποία βρίσκεται πάνω στα τελευταία 90 χιλιόμετρα των συροτουρκικών συνόρων που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Ηδη ξεκίνησε η μάχη για τη μία από τις τρεις πόλεις που είναι σημαντικές προκειμένου το Ισλαμικό Κράτος να μην έχει σύνορα με την Τουρκία διότι μέσω αυτών των συνόρων η τουρκική κυβέρνηση βοηθάει στρατιωτικά τους τζιχαντιστές ενώ από εκεί μπαινοβγαίνουν και οι τρομοκράτες προς την ΕΕ» καταλήγει ο κ. Μουσλίμ.

Σχετικά άρθρα