Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιο ισχυρό από ποτέ το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν – 10.000 τζιχαντιστές

Πιο ισχυρό από ποτέ το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν – 10.000 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Η δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί δραματικά στο Αφγανιστάν και οι τρομοκράτες τζιχαντιστές έχουν τη δυνατότητα πλέον να επεκτείνουν τους ένοπλους πυρήνες τους στις χώρες της κεντρικής Ασίας και της Ρωσίας, προειδοποίησε Ρώσος διπλωμάτης.

Η παρουσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν αποτελεί μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια, είπε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, επικεφαλής του τμήματος Ασίας και Μέσης Ανατολής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

“Υπάρχουν τώρα 10.000 τζιχαντιστές του ISIS στο Αφγανιστάν. Πριν ένα χρόνο ήταν μόλις 100. Η αύξησή τους μέσα σε ένα χρόνο είναι θεαματική”, είπε.

“Ο αφγανικός βραχίονας του ISIS είναι οπωσδήποτε προσανατολισμένος προς την κεντρική Ασία. Τα ρωσικά είναι μια από τις λέξεις εργασίας τους [στρατολόγησης]”, πρόσθεσε ο Καμπούλοφ.

“Εκπαιδεύονται ενάντια στην κεντρική Ασία και τη Ρωσία”.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Καμπούλοφ είχε υπολογίσει τη δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν σε 3.500 άνδρες, αλλά από τότε είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης αυξάνεται ραγδαία.

Πολλοί από τους νέους τζιχαντιστές δεν είναι ξένοι αλλά Αφγανοί ένοπλοι, που ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Μόσχα πιστεύει ότι οι δυνάμεις της αφγανικής κυβέρνησης είτε είναι ανίκανες είτε απρόθυμες να πολεμήσουν ενάντια στις ένοπλες συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επικεντρώνοντας τις επιχειρήσεις τους ενάντια στους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν επίσης έχουν απώλειες εξαιτίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Χάνουν άνδρες, που προσχωρούν στο ISIS, όπως και εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Σχετικά άρθρα