Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος ΗΠΑ – Ριάντ: “Η Σαουδική Αραβία δεν θα τολμήσει…”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 11η Σεπτεμβρίου 2001, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Η Σαουδική Αραβία δεν θα πραγματοποιήσει την απειλή της να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία της στις ΗΠΑ σε περίπτωση που το αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίσει απόφαση που θα θεωρεί το Ριάντ υπεύθυνο για οποιοδήποτε ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η Αλ Κάιντα στην Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο Λευκός Οίκος σχολιάζοντας δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών, Adel bin Ahmed Al-Jubeir στην εφημερίδα New York Times την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

Σύμφωνα όσα ανέφερε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος, η χώρα του θα πιεσθεί να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία και ομόλογα αξίας άνω των 750 δισ. δολαρίων που διαθέτει στις ΗΠΑ ως αντίδραση στο ενδεχόμενο έγκρισης της επίμαχης απόφασης από το Κογκρέσο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Josh Earnest δήλωσε ότι ο πρόεδρος Barrack Obama δεν υποστηρίζει την απόφαση αυτή και δε θα την υπογράψει.

Η απόφαση θα επιτρέπει την άσκηση δίωξης από αμερικανικό δικαστήριο κατά της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας για οποιοδήποτε ρόλο είχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σχετικά άρθρα