Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Κακόβουλη η κριτική που μας ασκείται από τη Δύση

Ερντογάν: Κακόβουλη η κριτική που μας ασκείται από τη Δύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθερία Τύπου, Λογοκρισία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Κακόβουλο είναι το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής η οποία ασκείται στην Τουρκία από τη Δύση, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πολιτικός, ο οποίος από το 2014 έχει εκλεγεί επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ενώ από το 2003 μέχρι τότε ήταν πρωθυπουργός, επικρίνεται σκληρά από δυτικά μέσα ενημέρωσης, αναλυτές και κωμικούς για «αυταρχική πολιτική» και αντιδημοκρατικές παρεκκλίσεις, λόγω των διώξεων που έχουν ασκηθεί στην Τουρκία κατά δημοσιογράφων και παραγόντων που θεωρείται ότι πρόσκεινται στο κίνημα του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «προκλητική» την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία ασκείται κριτική στην Άγκυρα.

Η έκθεση, η οποία συντάσσεται μία φορά κατ’ έτος, αφορά την πρόοδο της Τουρκίας σε σχέση με τα κριτήρια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη φετινή ασκείται κριτική ειδικά στον τομέα των ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα